Home » Blog » Standaard tarieven GSM abonnement vergelijken

Standaard tarieven GSM abonnement vergelijken

In dit artikel vergelijken we de standaard tarieven buiten bundel van GSM abonnementen van de 11 mobiele operatoren in België. Voor je een GSM abonnementen afsluit, is het per slot van rekening belangrijk om vooraf goed prijzen te vergelijken om een zo goed mogelijke keuze te maken.

Eerder kon je al onze vergelijking raadplegen van alle individuele GSM abonnementen en bundels die in België verkrijgbaar zijn. In dit artikel zoomen we in op de tarieven die mobiele operatoren van zodra die belminuten, SMS-en of mobiele data van die bundel opgebruikt of vervallen zijn.

Dit zijn alle tarieven buiten de bundel per GSM operator in willekeurige volgorde:

Abonnement Bellen SMS Mobiele Data Info
scarlet logo mini
Scarlet
0,16€/min.
Altijd inbegrepen
0,05€/MB
mobile vikings
Mobile Vikings
0,20€/min.
Altijd inbegrepen
0,10€/MB
orange logo
Orange Go
0,25€/min.
Altijd inbegrepen
0,05€/MB
proximus logo mini
Proximus Mobilus
0,30€/min.
Altijd inbegrepen
0,10€/MB
Youfone logo
Youfone
0,30€/min
0,30€/SMS
0,10€/MB
base logo
Base
Altijd inbegrepen
Altijd inbegrepen
€0,12/MB
telenetlogoklein
Telenet mobile
Altijd inbegrepen
Altijd inbegrepen
0,10€/MB
neibo logo
Neibo
0,05€/min
Altijd inbegrepen
0,005€/MB
Edpnet logo
Edpnet
0,10€/min
0,10€/SMS
0,004€/MB
united telecom logo
United Telecom
0,15€/min
0,09€/SMS
0,15€/MB
proximus logo mini
Proximus Fullcontrol
0,30€/min.
Altijd inbegrepen
0,50€/MB

Opgelet: De tarieven van de speciale GSM abonnementen volgens verbruik die Base, Telenet en United Telecom aanbieden en waarvoor je standaard 0€ per maand betaalt, zijn niet inbegrepen in bovenstaande tabel.

Wie heeft de goedkoopste GSM abonnement tarieven?

Diegene die tot onze verbazing opnieuw zeer sterk scoort in dit overzicht is Scarlet. In onze vergelijking van alle abonnementen krijg je bij hen al een heel mooi aanbod, maar ook als je daarbuiten gaat, pakt Scarlet uit met bijna de goedkoopste prijzen.

Mobile Vikings en Orange scoren zoals altijd ook heel goed qua prijs en vormen ook een uitstekende keuze.

Wat ons meteen bijvoorbeeld opvalt is dat prijsvechter Youfone, dat zowat de beste value for money aanbiedt qua bundels in een abonnement, de duurste tarieven hanteert van zodra je buiten de bundel van je GSM abonnement gaat. Je kan bij dat type aanbieder dus best een zo groot mogelijke bundel nemen zodat je er niet buiten de bundel gaat.

Proximus hanteert trouwens dezelfde tarieven, maar kan zich dat als marktleider en telecomspeler met een fantastisch dekkingsgraad van het netwerk makkelijk veroorloven. Je kan ook nog eens al je abonnementen (GSM, TV, vast internet, vaste telefoon) bij hen combineren in één pakket, wat de administratie en afhandeling soms makkelijker maakt.

Over Base en Telenet kunnen we niet zoveel zeggen: het goede nieuws is dat zowel belminuten als SMS-en inbegrepen zijn in elk betalend abonnement, maar het nadeel is dat de minimumprijs om een mobiel abonnement te nemen respectievelijk 15€ en 20€ per maand is. Mensen met een beperkt budget werken, vinden bij concurrenten lagere minimumprijzen terug.

Welk GSM abonnement moet ik kiezen?

Probeer vooral een GSM abonnement te kiezen bij een aanbieder die jou persoonlijk aanspreekt. Zo zie je vaak dat jongere mensen kiezen voor een aanbieder als Mobile Vikings, niet alleen omdat hun vrienden ook bij Mobile Vikings zitten maar ook omdat je daar altijd geweldig veel data krijgt.

Dat terwijl iets oudere mensen eerder geneigd zijn om te gaan voor Proximus of Telenet. Vooral omdat ze daar alles kunnen combineren in één pakket en je daar verzekerd bent van een performant netwerk. Weeg dus voor jezelf af wat jij het meest belangrijk vindt.

Over deze vergelijking

Deze vergelijking is een onafhankelijke publicatie die werd opgesteld in oktober 2023 en dient als eerste indicatie of richtlijn voor wie op zoek gaat naar een GSM abonnement. Voor deze vergelijkende tabel werd gekeken naar de op dat moment geldende standaardtarieven (zonder korting of webpromo) die op de respectievelijke websites geafficheerd worden. Aangezien telecomaanbieders constant prijswijzigingen en abonnementswijzigingen doorvoeren en het aanbod voor foutieve interpretatie vatbaar is, verwijzen we op elk moment door naar de websites in kwestie om de meest actuele prijs en details te raadplegen. Met dank aan de website GSM abonnementen vergelijken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *