Home » Alle GSM abonnementen vergelijken » Vergelijk GSM abonnementen onbeperkt mobiel internet

Vergelijk GSM abonnementen onbeperkt mobiel internet

We vergelijken de prijzen van alle gsm abonnementen met onbeperkt mobiele data in België. Dit zijn dus GSM abonnementen waarmee je zoveel kan surfen met mobiele telefoon als je maar wil (lees hieronder zeker verder wat “onbeperkt” eigenlijk echt wilt zeggen…). We beginnen bij het goedkoopste abonnement met unlimited mobiele data voor je smartphone en gaan zo verder naar de duurdere tarieven:

Abonnement Bellen SMS Mobiele data Prijs/maand Info
mobile vikings
Vikings 29
✓ Onbeperkt bellen
✓ Onbeperkt SMS
✓ Onbeperkt
(tot 70GB)
29€
Topper
base logo
Base 39
Onbeperkt bellen
✓ Onbeperkt SMS
✓ Onbeperkt
(tot 100GB)
39€ 29€
-25% Levenslang
Onbeperkt bellen
✓ Onbeperkt SMS
✓ Onbeperkt
(tot 300GB)
5G ULTRAFAST
47€ 37€
WEBPROMO
Onbeperkt bellen
✓ Onbeperkt SMS
✓ Onbeperkt
(tot 300GB)
✓ 62GB in EU
50€ 34,99€
6 maanden

Wat is het goedkoopste mobiel abonnement met onbeperkt mobiele data?

Het goedkoopste abonnement in onze vergelijking wordt aangeboden door Mobile Vikings met het abonnement Mobile Vikings Unlimited. Zij positioneren zich al geruime tijd op de Belgische markt als prijsbreker wanneer het aankomt op prijzen voor mobiele data. Dat weerspiegelt zich ook in deze vergelijkingstabel voor ongelimiteerde mobiele data.

Een belangrijke opmerking hierbij is wel dat Proximus als duurste uit de bus komt, maar tegelijkertijd ook bekend staat als diegene met het meest performante en snelste mobiele netwerk. Zo was Proximus de eerste mobiele provider om in België het 5G netwerk te introduceren.

De abonnementen van Base en Orange bieden een alternatieve mogelijkheid en scoren allebei gemiddeld qua prijs.

Op dit moment zijn dit de enige 5 abonnementen met onbeperkt internet die in Vlaanderen te vinden zijn. In die optiek kunnen we alleen maar hopen dat nog andere mobiele operatoren (vb. Telenet) ook een mobiel abonnement met onbeperkt internet op de markt zal brengen.

Hoe onbeperkt zijn die mobiele data echt?

In de kleine letters van je GSM abonnement zal je altijd zien dat er gesproken van een ‘fair use’ van de mobiele data. Zo surf je bij Mobile Vikings verder aan een verlaagde snelheid (512 kbps) van zodra je de limiet van 70GB hebt bereikt binnen de lopende aanrekenperiode. Bij Base zien we bijvoorbeeld net hetzelfde en wordt vanaf een limiet van 100GB overgeschakeld op de verlaagde snelheid (512 kbps). Je kan dus nog wel blijven surfen, maar met een minder aangename gebruikerservaring. Bij Proximus en Orange lopen ze ver voor op de concurrentie. Daar kan je tot maar liefst 300GB per maand surfen alvorens je naareen lagere snelheid wordt teruggezet. Bovendien heb je zelfs 62GB per maand om mee te surfen in het buitenland bij Proximus. Wat dat betreft zeker een aanrader die Proximus!

Over deze vergelijking

Deze vergelijking is een onafhankelijke publicatie die werd opgesteld in juni 2023  en dient eerder als eerste indicatie of richtlijn voor wie op zoek gaat naar een GSM abonnement. Voor deze steekproef werden geen parameters doorgegeven bij het opvragen van een tarief maar werd er gekeken naar de huidige standaardtarieven (zonder korting) die op de respectievelijke websites geafficheerd worden. Aangezien telecomaanbieders constant prijswijzigingen doorvoeren, verwijzen we door naar de websites in kwestie om de meest meest actuele prijs te consulteren.