We vergelijken de prijzen van alle gsm abonnementen met onbeperkt mobiele data in België. Dit zijn dus GSM abonnementen waarmee je zoveel kan surfen met mobiele telefoon als je maar wil. We beginnen bij het goedkoopste abonnement met unlimited mobiele data voor je smartphone en gaan zo verder naar de duurdere tarieven:

AbonnementBellenSMSMobiele dataPrijs/maandInfo
mobile vikings
Vikings Unlimited
✓ Onbeperkt bellen
✓ Onbeperkt SMS
✓ Onbeperkt data
29€
Top
Onbeperkt bellen
✓ Onbeperkt SMS
✓ Onbeperkt data
40€
base logo
Base Unlimited
Onbeperkt bellen
✓ Onbeperkt SMS
✓ Onbeperkt data
40€
Onbeperkt bellen
✓ Onbeperkt SMS
Onbeperkt data
42,99€
Onbeperkt bellen
✓ Onbeperkt SMS
✓ Onbeperkt data + 50GB in EU
49,99€
Top

Wat is het goedkoopste mobiel abonnement met onbeperkt mobiele data?

Het goedkoopste abonnement in onze vergelijking wordt aangeboden door Mobile Vikings met het abonnement Mobile Vikings Unlimited. Zij positioneren zich al geruime tijd op de Belgische markt als prijsbreker wanneer het aankomt op prijzen voor mobiele data. Dat weerspiegelt zich ook in deze vergelijkingstabel voor ongelimiteerde mobiele data.

Een belangrijke opmerking hierbij is wel dat Proximus als duurste uit de bus komt, maar tegelijkertijd ook bekend staat als diegene met het meest performante en snelste mobiele netwerk. Zo was Proximus de eerste mobiele provider om in België het 5G netwerk te introduceren.

De abonnementen van Base en Orange bieden een alternatieve mogelijkheid en scoren allebei gemiddeld qua prijs.

Op dit moment zijn dit de enige 5 abonnementen met onbeperkt internet die in Vlaanderen te vinden zijn. In die optiek kunnen we alleen maar hopen dat nog andere mobiele operatoren (vb. Telenet) ook een mobiel abonnement met onbeperkt internet op de markt zal brengen.

Hoe onbeperkt zijn die mobiele data echt?

In de kleine letters van je GSM abonnement zal je altijd zien dat er gesproken van een ‘fair use’ van de mobiele data. Zo surf je bij Mobile Vikings verder aan een verlaagde snelheid (512 kbps) van zodra je de limiet van 20GB hebt bereikt binnen de lopende aanrekenperiode. Bij Base zien we bijvoorbeeld net hetzelfde en wordt vanaf een limiet van 25GB overgeschakeld op de verlaagde snelheid (512 kbps). Je kan dus nog wel blijven surfen, maar met een minder aangename gebruikerservaring.

Over deze vergelijking

Deze vergelijking is een onafhankelijke publicatie die werd opgesteld in september 2021 en dient eerder als eerste indicatie of richtlijn voor wie op zoek gaat naar een GSM abonnement. Voor deze steekproef werden geen parameters doorgegeven bij het opvragen van een tarief maar werd er gekeken naar de huidige standaardtarieven (zonder korting) die op de respectievelijke websites geafficheerd worden. Aangezien telecomaanbieders constant prijswijzigingen doorvoeren, verwijzen we door naar de websites in kwestie om de meest meest actuele prijs te consulteren.