Home » Blog » Standaard prepaid tarieven vergelijken

Standaard prepaid tarieven vergelijken

In dit artikel vergelijken we alle prepaid tarieven van de belangrijkste mobiele operatoren in België. Wanneer je een prepaid herlaadkaart gaat kopen je gsm, is het immers belangrijk om vooraf een goed zicht te hebben op de prijzen en deze goed naast elkaar te vergelijken.

Eerder kon je al onze vergelijking bekijken van alle prepaid simkaarten en herlaadkaarten die in België te koop zijn. Dat zijn er redelijk wat, daarom houden we het in dit artikel eenvoudiger en zoomen we louter in op de tarieven die de mobiele providers aanrekenen van zodra je prepaid bundel vervallen is, want doorgaans verloopt deze na 30 dagen.

In onderstaand overzicht kan je per mobiele provider de prijs vergelijken om te bellen (per minuut), per SMS en te surfen met mobiele data (per MB). Vergelijk vooral in functie van jouw eigen smartphone gedrag:

Tarieven Bellen SMS Mobiele Data Info
orange logo
Orange Tempo Easy
0,10€/min.
0,10€/SMS
0,10€/MB
proximus logo mini
Proximus Pay&Go+
0,30€/min.
0,12€/SMS
0,50€/MB
mobile vikings
Vikings prepaid +bellen
0,20€/min.
Bel onbeperkt
→ Vikings
0,10€/SMS
0,10€/MB
base logo
Base prepaid
0,25€/min.
Bel onbeperkt
→ Base
0,12€/SMS
0,50€/MB
orange logo
Orange Tempo Giga
0,30€/min.
Bel onbeperkt
→ Tempo Giga
0,10€/SMS
0,50€/MB
mobile vikings
Vikings prepaid +data
0,40€/min.
Bel onbeperkt
→ Vikings
0,10€/SMS
0,10€/MB

Wie heeft de goedkoopste prepaid tarieven?

Het is eigenlijk onmogelijk om 1 winnaar aan te duiden, want over elk aspect valt wel iets te zeggen:

  • Belminuten: Orange Tempo Easy heeft het laagste standaard tarief om te bellen
  • Belminuten onbeperkt: Bij Mobile Vikings, Orange Tempo Giga & Base bel je onbeperkt naar vrienden op hetzelfde netwerk
  • SMS: Bij Orange & Mobile Vikings SMS je het goedkoopst
  • Mobiele data: Bij Mobile Vikings & Orange tempo easy surf je goedkoopst op het mobiel datanetwerk

Bedenking: Heb je veel vrienden die bij Mobile Vikings, Base of Orange (tempo Giga) zitten waarmee je ook nog eens veel belt? Dan kan het een slimme zet zijn om gewoon al louter voor die reden voor die aanbieder te kiezen. Daarbuiten is het vooral kijken naar de standaard prijzen en het persoonlijke gevoel dat een mobiele operator bij jou oproept.

Wat opvalt is dat Proximus Pay&Go+ niet terug te vinden is bij de goedkoopste standaard tarieven. Maar vergis je niet: Proximus is de onbetwiste marktleider en heeft een fantastisch kwalitatief netwerk om op te bellen en te surfen. De component kwaliteit kunnen we immers niet meenemen in deze vergelijkende prijstabel, maar de kwaliteitsnormen en dekkingsgraad van Proximus beantwoorden aan zeer hoge eisen. Als je het niet erg vindt om iets meer te betalen voor hoge kwaliteit, is Proximus altijd een uitstekende keuze. Bovendien heeft Proximus het voordeel dat ze niet alleen prepaid kaarten aanbieden, maar ook TV, vast internet, vaste telefonie en GSM abonnementen.

Welke prepaid provider moet ik kiezen?

Zoals we daarnet al aangaven, valt over elk aspect en elke aanbieder wel iets te zeggen. Probeer dus vooral een prepaid herlaadkaart te kiezen die aansluit bij jouw gebruikspatroon (bellen, SMS, mobiele data) met een mobiele operator erachter bij wie je een goed gevoel hebt.

Twijfel je echter nog tussen een prepaid herlaadkaart en een GSM abonnement? Dan kan je ook een kijkje nemen bij onze vergelijking van alle GSM abonnementen.

Over deze vergelijking

Deze vergelijking is een onafhankelijke publicatie die werd opgesteld in september 2021 en dient als eerste indicatie of richtlijn voor wie op zoek gaat naar een GSM prepaid herlaadkaart. Voor deze vergelijkende tabel werd gekeken naar de op dat moment geldende standaardtarieven (zonder korting of webpromo) die op de respectievelijke websites geafficheerd worden. Aangezien telecomaanbieders constant prijswijzigingen en abonnementswijzigingen doorvoeren en het aanbod soms voor interpretatie vatbaar is, verwijzen we door naar de websites in kwestie om de meest meest actuele prijs en details te consulteren.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *