Home » Providers

Overzicht van GSM, internet en TV providers

Langs deze weg willen we u graag een overzicht geven van alle providers en operatoren voor gsm, vast internet, tv en vaste telefoon in België en de bijhorende tarieven. Van welke provider wenst u een detailoverzicht te bekijken?

Proximus

Proximus is op bijna alle domeinen de marktleider in België en stond tot 2015 bekend als Belgacom. Het staat erom bekend het meest performante mobiel netwerk te hebben en was ook de eerste mobiele operator om 5G aan te bieden. Je kan bij Proximus terecht voor allés: GSM abonnementen, vast internet, televisie en vaste telefoon. Om een volledige pakket te nemen, heb je wel een telefoonaansluiting nodig of dien je er een te laten leggen.

Algemeen overzicht prijzen Proximus >

Alle Proximus GSM abonnementen >

Alle Proximus Pay&Go herlaadkaarten >

Scarlet

Scarlet biedt mobiele GSM abonnementen, vast internet, TV en vaste telefoon. Het is een dochteronderneming van Proximus. Het profiteert daardoor mee van een sterk netwerk, maar biedt bijna altijd de goedkoopste oplossing binnen de markt. Voor prijsbewuste kopers is Scarlet doorgaans een zeer goede keuze.

Algemeen overzicht prijzen Scarlet >

Alle Scarlet GSM abonnementen >

Mobile Vikings

Mobile Vikings is in België een exclusieve prijsbreker als het aankomt op telefoonabonnementen met veel mobiele data. Zeker als je een abonnement zoekt met onbeperkte internet data en onbeperkt bellen, is Mobile Vikings altijd de goedkoopste keuze.

Algemeen overzicht Mobile Vikings prijzen >

Alle Mobile Vikings GSM abonnementen >

Alle Mobile Vikings prepaid herlaadkaarten >

Orange

Orange is van oorsprong een Frans bedrijf en was tot 2016 bekend als operator Mobistar. Het neemt al jaren de 3e plaats in achter marktleiders Proximus en Telenet en is doorgaans ook iets voordeliger dan deze 2. Recent heeft heeft het ook Orange TV gelanceerd.

Algemeen overzicht Orange prijzen >

Alle Orange GSM abonnementen >

Orange Tempo Giga prepaid herlaadkaarten >

Orange Tempo Easy prepaid herlaadkaarten >

Telenet

Telenet is een grote naam in België en al jaren de uitdager van marktleider Proximus. Het staat vooral bekend om een sterk aanbod voor vast internet en digitale televisie thuis. Pas veel later is het ook gestart met het aanbieden van mobiele abonnementen, maar daarin heeft het nog geen even ruim aanbod als de meeste van zijn concurrenten.

Alle Telenet GSM abonnementen >

Base

Base is een GSM provider die in 2015 door Telenet werd gekocht voor maar liefst 1,3 miljard euro. Het stond destijds geboekt als de uitdagende low-cost provider van de markt, maar concurrent Mobile Vikings wist gaandeweg die positie steeds meer en meer over te nemen. Vandaag heeft Base een mooi aanbod voor zowel particulieren als zakelijke partijen die op zoek gaan naar een GSM abonnement.

Alle Base GSM abonnementen >

Alle Base prepaid herlaadkaarten >

Youfone

Youfone is een begrip in Nederland, waar het bijna een half miljoen klanten telt, maar het tracht nu ook de Belgische harten te veroveren. In Nederland heeft het zich gespecialiseerd in mobiele abonnementen, Android televisie en vast internet. Sinds 2021 is het ook van start gegaan in België en maakt het gebruik van het mobiele netwerk van Proximus.

Alle Youfone GSM abonnementen >

Edpnet

Edpnet is een minder bekende telecom speler uit Sint-Niklaas die ooit klein gestart is, maar ondertussen toch al mooi meer dan 20 jaar meedraait tussen de grotere spelers. Vooral met vast internet heeft het een ijzersterk aanbod, maar daarnaast biedt het aanvullende ook mobiele abonnementen.

Alle Edpnet GSM abonnementen >

Neibo

Neibo is een coöperatieve telecom speler die pas in 2020 werd opgericht. In de beginfase was het enkel mogelijk voor coöperanten om klant te worden, maar inmiddels heeft Neibo zich open gesteld voor het grote publiek.

Alle Neibo GSM abonnementen >