Vergelijk vaste telefoon alleen abonnementen

We vergelijken de prijzen van alle abonnementen voor een vaste telefoon in België zonder internet of TV. Dit type abonnement is ideaal voor mensen die geen behoefte hebben aan internet of televisie, maar wel graag thuis telefonisch bereikbaar zijn op een vast toestel. We beginnen bij het goedkoopste telefoonabonnement voor bij jou thuis en gaan zo verder naar beneden richting de abonnementen met de duurste tarieven:

AbonnementBel→ GSMInstallatiePrijs/maand 
united telecom
Carrier Pre Select
Geen gratis minuten0€ activering
0€ installatie
21,49€ 

Freephone Europe
1000 min inbegrepen50€ activering
85€ installatie
23,02€ 

Phone line
1000 min inbegrepen59€ activering
79€ installatie
23,63€Bekijken >

Wat is het goedkoopste vaste telefoon abonnement?

Uit bovenstaande tabel kunnen we eigenlijk maar 1 ding concluderen: Alle tarieven van vaste telefoon providers liggen enorm dicht bij elkaar. United Telecom (maakt gebruik van de Proximus lijn) is op maandbasis iets goedkoper dan Telenet en Proximus, maar het is dan weer belangrijk om erbij te vermelden dat er geen gratis belminuten naar mobiele toestellen inbegrepen zijn bij deze provider. Dat scheelt natuurlijk een heel pak op de eindafrekening en is dan weer in het voordeel van Telenet en Proximus.

Telenet is een tikkel goedkoper dan Proximus op maandbasis, maar van zodra je belt buiten de gratis minuten, is Proximus weer iets goedkoper dan Telenet (vb. Je betaalt 0,16€/minuut als je naar een mobiel belt met Proximus vs. 0,20€/minuut als je naar een mobiel belt bij Telenet.

Conclusie: De tarieven liggen uiteindelijk zo dicht bij elkaar, dat de keuze eerder afhangt van uw persoonlijke voorkeur en voorzieningen in huis om een bepaalde operator te kunnen kiezen.

Over deze vergelijking

Deze vergelijking is een onafhankelijke publicatie die werd opgesteld in april 2020 en dient als eerste indicatie of richtlijn voor wie op zoek gaat naar een vaste telefoon abonnement. Voor deze vergelijkende tabel werd gekeken naar de op dat moment geldende standaardtarieven (zonder korting of webpromo) die op de respectievelijke websites geafficheerd worden. Aangezien telecomaanbieders constant prijswijzigingen en abonnementswijzigingen doorvoeren, verwijzen we door naar de websites in kwestie om de meest meest actuele prijs te consulteren.

Voeg een commentaar toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *